Home sweet home | The livingroom

Då var det vardagsrummet härnäst. Vitt och lutfigt. De två orden genomskrider hela rummet men med en färgklick här och var.Vårt elementskydd målades om till vitt och blev både praktisk och snygg. En fönsterhylla för tre stora fönster.I soffbordets alla fyra fönster går det att mixa och pryda som man vill. Varje årstid kommer att speglas i dessa!Vyn från vardagsrummet slog oss båda med häpnad. Jag är helt förälskad i utsikten. (TV:n ni ser ska såklart inte stå där och inte heller vara här. Någon av er som behöver en 42? Vi fick med oss en för mycket..)
 Fina ljus på bordet i matchade färger som kuddarna i soffan.Då var det bara sovrummet kvar..Gröna Lund

I fredags mötte jag upp fina kusin Cissi för en härlig eftermiddag tillsammans. För första gången i år tog spårvagen oss vidare mot Gröna Lund. Senare på kvällen kom Mattias för en romatisk åktur för två. I berg och dal banorna förstås.  Bo kaspers orkester var även på plats för att fylla grönan med ljuvlig musik. En fantastisk blandning av sockervadd, karuseller och toner i alla möjliga färger. Mycket fin kväll!ZARA

HÄR KOMMER klänningen jag lovade att visa. Herre min je.. Dagarna går så fort. Klänningen kommer ifrån Zara i vilket fall. Den lilla svarta med en twist. Den är urhärlig men ännu har den inte fått sitta som en smäck på mig. Det är bara en tidsfråga tills dess. 

BLACK ROSESEn ledig dag som denna tänkte jag ängda åt lite allt möjligt. Vi har inte bott här länge men oj vad sötkigt det hinner bli på så kort tid. Förmiddagen har flygit iväg och det är dags att få saker gjorda.. På tal om bilden, så ska ni få se mer av den här klänning lite senare. Ha en bra onsdag!


Home sweet home / The kitchen

Rundvandringen fortsätter. Köket går i helblankt och svart/vit rätt igenom. Vid hörnet av spisen fick lite grönt pryda bänken tillsammans med alla våra matredskap.Till sklillnad från vår förra lägenhet har vi nu en induktionshällen och jag måste medge att den är helt magisk. Det har aldrig gått såhär fort att laga mat innan. Snygg är den med.
Ugnen har vi längst till höger och över den micron. Micron samt dismaksinen är båda gömda bakom luckor.Vad tycker ni än så länge? Fortsättning följer..What did you say you worked?

I never said that.. Tanken var att jag skull haft en ledig vecka framför mig nu. Min skola börjar nämligen inte förens nästa vecka. Dock ändrades det rätt radikalt då jag för studen provjobbar. Att jag är beslutsam över vad jag vill är bara förnamnent men inte innan jag får ett klartecken vågar jag inte säga något. Jag håller alla tummar jag kan!

Home sweet home

Välkomna hem till Danielsson/Hesselring. Vi börjar i hallen bland kläder och skor! Min omtalade skostol togs sjävklart med hemifrån och fick hedersplatsen.Till vänster i hallen öppnas en walking closet med förvaring till allt. Egenkombinerad skoförvaring (inget märkvärdigt men oj så bra) Kuvertväskor på hylla och vita lådor för mindre prydliga saker men väldigt lättåtkomligt.
Cocktailklänningar på fina galgar.Fortsättning följer..INFLYTTNING
Här kommer ett gäng bilder från förra helgens inflyttning. Håll till godo vetja! Med mycket hjälp och tid blev resultate något av ett drömresultat. Mer av det kommer imorgon! Nu blir det att övergå från soffan till sängen. Godnatt!


2011-08-20

Nu när allt har lugnat ner sig börjar vi så smått återgå till vardag. Mattias börjar förkatten jobba på måndag. Idag satte vi oss för första gången ner i soffan och kvällshängde. Jag har hunnit med att lägga in alla tagna bilder på lägenheten och här är jag nu. För snart en vecka sen har ni mamma och mig på dessa bilder. Det ska bli kul att få visa hur allting har gått!

FRIDAY NIGHT

Vi börjar äntligen komma någorlunda till rätta här hemma. Vi har legat i och att vi redan stormtrivs känns fantastiskt. För 311:e gången har vi besökt IKEA. Det börja kännas som vårt andra hem... För att få något av ett miljöombyte och tänka på annat drog Sofia med oss till Söder igår. Det var Grolsch Block party vilket innebar fullt med folk på gatorna och gratis öl. Förbaskat trevlig! Det var precis i vår smak (bortsätt från ölen för min del) men en himla trevlig fredagkväll tillbringades på Bara bar. Sådär spontant och med ingen kamera med.. Det lär bli fler kvällar!


 


Mattias och Louise

Ojojoj. Det är helt otroligt vad mycket det är som händer och sker. Hur mycket det är som hunnits med och hur mycket det är kvar.. Allt har gått enligt planerna om något, så har det tagit lite längre tid bara. Från morgon till kväll är det arbete men i fas det är vi ändå. Det blir så fint att jag aldrig hade kunnat drömma om bättre. Ni ska få se allt så småning om! Vänta bara..


Sista natten


Godkväll! Jag måste säga att det infinner sig en viss bubblande känsla i kroppen. Både av nervositet och lycka. Imorgon kom visst dagen då det var dags att flytta. Sista kvällen i Kalmar spenderas på varsit håll i pojk/flickrummet. En anledning till det är att allt är instuvat i ett släp och att vi därmed inte hade något val. Men den främsta är att det kändes väldigt bra och rätt! Imorgon tidigt, tidigt kommer Mattias och då har dagen bara börjat. Ett nytt kapitel håller precis på att öppna sig..  

Rosett

Det börjar bli sent och Mattias och jag sitter här med varsin dator. Ingen av oss är särskillt trötta så jag tänkte att jag i vilket fall kunde visa min relativt nya tröja. Jag packade upp den på Carlings och kunde självklart inte slita mig ifrån den. Som så många andra gånger.. Den är väldigt tunn och på så sätt otroligt skön. Rosetten på fickan gör ju tröjan så pass mycket mer spännande. Super fint om ni frågar mig!
Tröja, Carlings. 199:-

Munk o muffinDet är ju inte direkt bara att flytta. Jag vet inte riktigt vad jag hade tänkt mig men jag har lärt mig att: Kläder ska lämnas, saker ska återvinnas, möbler ska monteras ner och sen, ja sen efter allt det här det är då man kan börja packa. Mitt upp i alla dagens bestyr kom mamma förbi med stans bästa muffins. Det finns ingenting som slår munk o muffins sötsaker! Har ni varit där och ätit någonting sött? Om inte, gör det!

The last day

Tänka sig. Det kändes lite vemodigt att gå till jobbet idag. Det var nämligen min sista arbetsdag här på Carlings i Kalmar. I ett år och 4 månader har jag minsann stått bakom kassan. Tiden går så himla fort och nu räknar Mattias och jag bara ner dagarna tills flyttlasset går. Tills vi flyttar till Stockholm. Tre dagar kvar och vi lever mitt upp i ett kaos av flyttlådor. Herre min je.. Börjar det pirra i magen? Jodå, mer för varje dag. Men lyckan den är total.  

Brosch

Ni har väl inte glömt bort jeansvästen i sommar? Som ni vid det här laget redan vet gillar jag allt som handlar om detaljer. Jag gjorde som så att jag utsmyckade den med den här fanatstiska brosch. Något gammal och någonting nytt. Samtidigt är den lika snygg i håret som utsmyckning på klädseln. Jag tycker minsann att det passade himla bra ihop.

Ögongodis
Jag älskar att klicka in på Jakandjils hemsida och få njuta av grymma foton. Snyggt folk och snygga kläder. Det är rena ögongodiset. Denna gången fastande jag extra mycket för den här bilden. En rosa kavaj hade ju inte suttit fel och väskan.. Jo tack, den hade gärna fått hänga på min axel istället!

Blått är flott

En svart skjorta och en vit är det självklart basplaggen i garderoben. Nu infinner sig även en blå hängades bredvid dem. Det finns inget så användbart än en klassisk skjorta!


Streetstyle


Virkat, H&M. Väst, Carlings. Shots, Carlings. Skor, Scorett. Väska, New York. Vita ben, Ingen-sol-på-hela-sommaren produkt. (Inget att rekommendera) Jag är inte alls bitter..

Birthday | part 2


Här kommer de sista bilderna från Mattias födelsedag. Kuvert efter kuvert lästes och efter lunch och presentöppning i Smedby väntade överraskningar på Carlings. Därefter hängde ett gäng ölsugna killar på krögers som firade Mattias på allra bästa sätt. Kvällen avslutandes på Larmgatan 10 med ett leende på läpparna och solen, den lös bara på oss. Jag älskar dig Mattias.

Trappan till Verandan

I dagarna (på Mattias födlesedag faktiskt) tog vi en vända upp mot Verandan. Kommer ni ihåg det utestället som ligger precis nere vid hamnen? Vi funderade på vad som hade blivit av stället men vi kom inte längre än till trappen.. Vad jag kan minnas och till synes "kom det aldrig riktig igång".. Istället passade vi på att knäppa några kort och tänkte inte så mycket mer på det. Men i efterhand, om det någonsin hade dragits igång något där hade det utan tvekan varit det absolut perfekta läget!